Over ons

Uw dermatoloog in Brussel

Dr. Pierre Vereecken is gediplomeerd en gespecialiseerd in dermatologie (algemeen, esthetisch en corrigerend), maar ook in cutane oncologie. Dr. Pierre Vereecken heeft zowel Cliderm (Clinics in Dermatology) opgericht, een internationaal netwerk voor dermatologen, als het European Institute for Dermatology Practice and Research, een veelzijdige organisatie ter promotie van klinische dermatologie en dermatologisch onderzoek binnen de Europese Unie.

Met zijn ervaring, opleiding en professionalisme biedt hij zijn patiënten sinds 1991 een menselijke, kwaliteitsvolle geneeskunde. Hij stelt diagnoses en behandelt huid-, nagel- en hoofdhuidaandoeningen bij volwassenen en kinderen, zowel in zeldzame als vaak voorkomende gevallen (psoriasis, eczeem…).

 

Hij staat ook in voor de preventie en screening van huidkanker en staat ter beschikking van patiënten met precancereuze en cancereuze aandoeningen (actinische keratosen, carcinomen, melanomen, merkelcelkanker, lymfomen…).

Nadat hij in 1991 met de grootste onderscheiding afstudeert in de geneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel, werkt dr. Pierre Vereecken bijna 4 jaar lang als arts in Duitsland als deel van de Belgische Strijdkrachten in Duitsland. Tijdens deze periode werkt hij 6 maanden als blauwhelm in ex-Joegoslavië, en met name in Centraal-Bosnië. Eenmaal terug in België specialiseert hij zich in dermatologie en oncologie, en volgt hij talrijke vervolgopleidingen, zowel in België als in het buitenland, met name in Frankrijk en de Verenigde Staten, in dermatologie, oncologie, en esthetische en corrigerende dermatologie. In 2008 behaalt dr. Pierre Vereecken de titel Doctor, de hoogste academische graad, met zijn presentatie van een onderzoekswerk en een doctoraat gericht op de biologie van melanomen.

Als Verantwoordelijke voor Academische Diensten (CHU-Brugmann, Cliniques Universitaires Saint-Luc), met een drieledige academische missie, namelijk klinische diensten, onderwijs en onderzoek, heeft dr. Pierre Vereecken er altijd op gelet om zijn patiënten een menselijke geneeskunde van hoge kwaliteit aan te bieden.

 

Dr. Pierre Vereecken is auteur of co-auteur van meer dan 100 nationale en internationale publicaties, en co-auteur of uitgever van meerdere werken. Als lid van tal van nationale en internationale wetenschappelijke verenigingen, zoals bijvoorbeeld de Hoge Gezondheidsraad, de Europese Academie voor Dermatologie, en het EORTC, heeft hij ook talrijke eerbewijzen.

Vandaag is dr Pierre Vereecken volledig toegewijd aan zijn patiënten, hij behoudt een wetenschappelijke nauwkeurigheid, en staat garant voor de beste zorg. Hij geeft colleges en presentaties in verschillende hogeronderwijsinstellingen en diverse organisaties (beroepsverenigingen, mutualiteiten,…).

Maak een afspraak

Maak een afspraak via de elektronische agenda of per telefoon.

Agenda